Varför alla män behöver en bra skräddare

Bra passform är en av de största skillnaderna mellan att se bra ut och att se bortkommen ut i sina kläder. Den framhäver dina bästa egenskaper, vilket kan få dig att se längre ut, bredare i axlarna och smalare i midjan. Det kan också göra dina kläder bekvämare att bära. I slutändan skapar en bra passform självförtroende. Men med plagg som bara finns i en handfull standardstorlekar är det nästan omöjligt att hitta plagg som passar som handen i handsken direkt.

Det är här din lokala skräddare kommer in i bilden. Du kanske tänker på dem som den person du går till när du behöver få något reparerat, eller som någon som bara sysslar med kostymer och skjortor. Men med den inställningen gör du dig själv och din garderob en björntjänst.

En skräddare kan hjälpa till med så mycket mer än att laga ett hål i jeansen eller ta upp benen på dina favoritkostymbyxor. De är din mest värdefulla resurs i jakten på den perfekta passformen, och de kan ändra på mer eller mindre alla plagg (inom rimliga gränser!) för att göra det precis rätt för dig.

Så vad behöver du veta innan du åker? I den här praktiska guiden tar vi en titt på några av de vanligaste frågorna som förstagångsbesökare har innan de besöker en skräddare, och förhoppningsvis gör vi din första gång så användbar som möjligt. Här är vad du behöver veta om allt från helt skräddarsydda kläder till att förstå begränsningar.

Vad kan en skräddare hjälpa till med?

skräddare nålar

En skräddare kan vara en fantastisk allierad när det gäller att få din stil att stämma och uppnå perfekt passform i hela din garderob. Hitta en bra skräddare så kan de hjälpa till med saker som att förkorta och förlänga ärmar och ben, smalna av byxor, minska midjan, strama upp överkroppen och i allmänhet strömlinjeforma silhuetter.

De kan till och med skapa skräddarsydda kläder från grunden om du är beredd att spendera pengarna.

När kan en skräddare inte hjälpa till?

skräddare

Även om en bra skräddare kan vara lysande, är de inga mirakelarbetare. Det finns vissa saker som de helt enkelt inte kan göra, oavsett hur bra de är.

Till att börja med kan plagg som är för små till att börja med utgöra ett problem även för de skickligaste skräddarna. Vissa plagg har lite ”sömsmån”, vilket gör att proportionerna kan ökas lite, men om det inte finns tillräckligt med tyg att arbeta med är det inte mycket som kan göras.

Plagg med många detaljer kan också vara knepiga för skräddare att arbeta med. Kanske har du en kostymjacka med fasta knappar vid manschetten. Det kan vara svårt för en skräddare att förkorta ärmen nerifrån utan att störa dem.

Materialet är också en viktig faktor. De flesta skräddare arbetar gärna med en ullkostym eller ett par jeans, men stickade kläder kräver ofta specialkunskaper och bör tas till någon som har dokumenterad erfarenhet av att arbeta med den typen av tyg.

Hur mycket kostar en ändring?

skräddarsy

Ändringar kan variera kraftigt i pris. Om du köper billiga plagg och vill ha dem justerade så att de passar kan kostnaden för ändringarna mycket väl överstiga det ursprungliga priset på plagget.

Ibland kanske det inte är värt att göra stora ändringar i ett plagg. Om du till exempel har en Oxford-skjorta som behöver få ärmarna uppdragna, fållen förkortad och kroppen indragen, kan det vara mer kostnadseffektivt att bara låta sy upp en skjorta från grunden.

Vilka typer av plagg kan skräddare arbeta med?

skräddare klipper tyg

En bra skräddare kan arbeta med allt från en T-shirt till en hel tredelad kostym. De saker som kan orsaka problem har mer att göra med material och konstruktion.

Om du är osäker på om en skräddare kan hjälpa dig med ett visst klädesplagg är det bäst att ringa och fråga. Eller ännu bättre, ta med plagget och låt dem titta på det i verkligheten. På så sätt kommer de att kunna ge dig ett säkert besked.

Är passformen verkligen så viktig?

skräddarsydd passform

Ärligt talat skulle vi säga det. Den är förmodligen viktigare än materialet eller vems namn som står på etiketten. Passformen är avgörande. Du kan lägga tusentals kronor på en kostym som är handsydd i den finaste silkes- och kashmirblandningen från en av världens ledande italienska designers, men om den hänger ner från axlarna och är otymplig runt skorna, vad är då poängen?

Det är därför en bra skräddare är en så användbar person för en stilmedveten person att känna till.

Är skräddarsydda kläder värt det?

är skräddare värt det?

Det kan det vara. Om du har råd och förstår vikten av en perfekt passform, varför inte satsa på det? För de flesta människor är dock skräddarsydda kläder en orealistisk lyx.

Tack och lov kan du komma ganska nära den äkta varan genom att köpa begagnade kläder av hög kvalitet och anlita en skräddare för att göra några mindre justeringar åt dig. Såvitt vi är oroliga är detta det mest kostnadseffektiva sättet att klä sig som en baller.

Hur man hittar en bra skräddare

hitta en bra skräddare

Gör din research. Internet och sociala medier är guldgruvor av information när det gäller att hitta skickliga arbetare och välrenommerade företag, så kolla in recensionssidorna och ta hjälp av dina lokala grupper för rekommendationer.

Om du har modeintresserade vänner kan du fråga dem också. I alla större städer bör det finnas flera alternativ för alla typer av material och plagg, och det bästa sättet att ta reda på hur de är är att prova dem. Varför inte ta med något litet för en snabb ändring eller reparation? Du kommer att kunna bedöma ganska snabbt om de är värda att ge tillbaka affärer till eller inte.

Måste Läsas

Liknande Artiklar

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here