februari 24, 2024

Scissor Fade frisyrer: Vad de är & de bästa versionerna för 2024

scissor fade frisyrer

Mycket tekniska blekta frisyrer är allestädes närvarande i modern frisörkonst. Varje tänkbar klassisk frisyr har vid något tillfälle omskapats med en knivskarp high fade eller en sömlöst mjuk taper fade, till den grad att det har blivit standardinställningen för korta bak- och sidoklippningar. Men frisörer har inte alltid förlitat sig på klippmaskiner för att få jobbet gjort. Faktum är att det fortfarande är fullt möjligt att få till en perfekt fade med hjälp av en sax.

Scissor fade är en teknik som har funnits lika länge som människor har klippt sitt hår. Det är ett utmärkt alternativ för alla som letar efter ett mjukare alternativ till de extrema skin fades som dominerar dagens herrhårlandskap och kan bäras med en mängd olika frisyrer som passar alla ansiktsformer och smaker.

Den använder enkla verktyg, men kräver en skicklig hand. Av den anledningen rekommenderar vi att du besöker din frisör med en tydlig vision om vilken typ av scissor fade-frisyr du vill ha. För att hjälpa dig att komma till den punkten har vi fördjupat oss i den här klassiska klipptekniken, inklusive vem den passar, de viktigaste stilarna och exakt vad det är i alla fall.

Vad är en scissor fade frisyr?

scissor fade frisyr

I ett klassiskt fall av ”gör vad det står på burken” är en scissor fade en klippteknik där en sax används för att smidigt övergå mellan olika längder av hår. Kort längst ner, upp till längre hår längre upp. Det görs med en metod som frisörer och stylister kallar ”sax över kam” och det kan skapa en jämn, blandad look utan behov av några elektroniska prylar.

Medan buzzed fades tenderar att börja mycket kort och se extremt exakta ut, skapar en scissor fade en mer naturlig look med något längre längder. Av denna anledning kan det vara en bra matchning för stilar som har lite längd på toppen och är mer avslappnade och avslappnade.

Kommer en klippning med sax att passa mig?

Chansen är stor, ja det kommer det att göra. Det fina med en scissor fade är att den inte är särskilt extrem och därför är mycket mångsidig. Stilar som high fades och disconnected undercuts fungerar bäst på vissa ansiktsformer på grund av deras överdrivna utseende men scissor fade är en jack of all trades.

Naturligtvis kommer en stor del av vem den passar ner till hur den bärs. Det finns otaliga sätt att styla en scissor fade med olika typer av skärning, men det finns några grundläggande sanningar som gäller över hela linjen.

För det första bör personer med mycket långa, tunna ansikten undvika alla typer av stilar som ger för mycket höjd. Allt detta kommer att göra är att dra ut ansiktet mer, vilket gör att det verkar ännu längre än det är. För det andra, om du har en stor panna bör du undvika stilar som kan framhäva detta eller få den att se större ut. Allt som dramatiskt sveps upp och bort från ansiktet kan vara problematiskt. Generellt sett är dock en scissor fade ett ganska säkert kort, oavsett ansiktsform.

Viktiga scissor fade hårklippningar

Som berörts finns det mer än ett sätt att bära en saxblekning. Detta är en klippteknik som kan integreras i alla korta till mellanlånga frisyrer du kan tänka dig, men det finns några snitt som fungerar bättre än andra.

Från klassiska besättningsskärningar till trendiga texturerade grödor, det här är de viktigaste saxade frisyrerna du borde veta.

Crew Cut med scissor fade

crew cut frisyr

Crew cut är en riktig klassiker. Under många decennier har den varit standardinställningen för herrhår och om du kliver in i en barbershop i en bakgata är det med största sannolikhet den här frisyren du kommer att mötas av.

Det är kort baktill och på sidorna, och något längre på toppen; den ursprungliga korta klippningen baktill och på sidorna, men också något av en tom duk. Det är också lågt underhåll och lätt att styla, vilket gör det till ett utmärkt alternativ för dem som ofta befinner sig pressade för tid.

Textured Crop With Scissor Fade

textured crop scissor fade frisyr

Utan tvekan en av de mest populära frisyrerna under det senaste decenniet, den texturerade grödan är en rufsig stil som är lekfull upptill medan den håller saker rena och skarpa baktill och på sidorna.

Håret stylas med ett texturerat vax eller lera och skjuts vanligtvis framåt med en kort frans framtill. Lägg till en scissor fade för en något mer subtil variant av en modern klassiker.

Pompadour With Scissor Fade

david beckham pompadour frisyr

Pompadouren är en av endast en handfull tidlösa stilar som har behållit sin dragningskraft genom årtiondena och är en hög klippning som säkert gör ett statement. Under de senaste åren har vi sett denna stil bäras alltmer med hudtoningar, undercut och liknande, men att införliva en enkel saxtoning är ett bra sätt att förbli trogen stilens storhetstid från mitten av århundradet.

Var bara uppmärksam på att det inte är den enklaste frisyren i världen att styla, så om du saknar tålamod för dagliga föningssessioner och pomadaapplicering, kanske du vill överväga något annat.

Ivy League With Scissor Fade

Ivy League frisyr

Denna klassiska klippning är en något längre variant av crew cut. Den har medellångt hår på toppen med en sidodel och bärs ibland stylad i en lös quiff framtill.

Det är en stil som fungerar extremt bra med en scissor fade och passar dem som letar efter en tidlös men ändå elegant klippning som inte kommer att se malplacerad ut runt kontoret.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *