februari 24, 2024

Premiumprestanda: Topp 5 lyxiga SUV:ar

Bästa lyx SUV

Tänk på den ultimata allroundbilen och en lyxig SUV kommer sannolikt att dyka upp i tankarna. Du kanske aldrig tänker köra den i terrängen, men dess kombination av utrymme, fart och image gör den till ett måste i de flesta vardagsgarage. 2021 har sett en rad nya modeller komma ut på marknaden, så för att navigera bland de oändliga valen är det här våra fem favoriter bland nya SUV:ar som säljs nu.

Aston Martin DBX

Det var bara en tidsfråga innan Aston Martin skulle ge sig in i SUV-fållan. Men även om det har tagit ett tag har DBX kommit ut med vad som är den mest högpresterande SUV:en som finns till försäljning just nu. Den är inte den snabbaste – dess 542 hk ligger en bit bakom klassledarna – men den är den bästa att köra, med ett noggrant finslipat chassi som utvecklats från grunden.

Allt detta är förpackat i en distinkt design som bara kan vara en Aston Martin, med sin eleganta kaross, öppna grill och tuffa hållning. Interiören är lika lyxig som märkets sportbilar, klädd i läder från topp till tå och kan specificeras exakt efter din smak tack vare ett stort utbud av färg- och trimalternativ.

Om du behöver en SUV, och pengar inte är något hinder, är Aston Martin DBX just nu den du ska ha.

Audi RSQ8

Audi RSQ8 är fortfarande ny på marknaden, men den snabbaste SUV:en från Audi gör redan ett stort intryck. RSQ8 drivs av en V8-motor på 592 hk och är mer än tillräckligt snabb för alla förare, och med en mängd avancerad teknik som står över rivaler som Range Rovers och BMW, kör den också bättre.

Om stora hjul och svarta detaljer är din grej kommer Audis massiva 23-tumsfälgar och Darth Vadar-ansikte också att tilltala, men bäst av allt är att RSQ8 är byggd som en stridsvagn och känns nästan oförstörbar på vägen.

Maserati Levante Trofeo

Om du vill ha den senaste tekniken eller den snabbaste SUV:en på marknaden är Maserati Levante Trofeo förmodligen inget för dig, men om en Ferrari-byggd motor och italiensk styling är mer din kopp te (eller espresso i det här fallet) kan det här vara lyx-SUV:en för dig.

Med 572 hk är nya Trofeo inte långt ifrån prestandan hos den snabbaste i klassen, men V8:ans kultiverade bark kompenserar mer än väl för det och är dessutom bara lite annorlunda än sina mestadels tyska rivaler.

Porsche Cayenne GTS Coupé

Om du är ute efter den SUV som körs mest som en sportbil är det Porsche Cayenne GTS som gäller. Den kanske ligger i mitten av Cayenne-serien effektmässigt, men den har den bästa balansen mellan kraft och teknik – så att du kan få ut det mesta av körupplevelsen och dess 452 hk starka V8-motor med dubbelturbo.

Om du betalar lite extra för ett av ”Lightweight Sports”-paketen får du också några mycket smarta 22-tumsfälgar, ett sportavgassystem med mittmonterade avgasrör och, bäst av allt, tyginsatser i houndstooth på interiörklädseln. Det för tankarna till Porsches tävlingsbilar på 1950- och 1960-talen och gör GTS Coupé oändligt mycket coolare.

Mercedes G400d

Närma dig Mercedes G-klass med extrem försiktighet, för även om en mattsvart AMG G63 S med sidoutblås kan framkalla en stark reaktion hos dem med viss smak, går du tillbaka till grunderna med den mindre dieselmodellen och du är tillbaka i bra territorium.

Det finns regler: inga svarta fälgar, ta bort de tonade rutorna och välj kanske en ljus interiör. Håll dig till dessa riktlinjer så har du den mest sofistikerade lyx-SUV:n på vilken parkering som helst i Sverige.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *