Lyx till låg kostnad: Designermode för män i nybörjarsegmentet

De stora modehusen är märkena högst upp i modets näringskedja. De anställer de bästa kreativa hjärnorna i världen för att driva modet framåt säsong efter säsong och diktera vad resten av världen ska ha på sig när trenderna på catwalken sipprar ner till mainstream.

Dessa märken ligger också högst upp i näringskedjan när det gäller priser. Märken som Gucci, Dior, Burberry, Louis Vuitton och Prada är ökänt dyra, med prislappar på stora poster som kostymer, ytterkläder och väskor som ofta ligger en bra bit över tusenlappen. Så vad händer om du har ont om pengar men ändå vill köpa in dig i de märken som sätter trenderna?

Vad du kanske inte vet är att dessa toppmärken inte tjänar sina pengar på haute couture eller exklusiva handväskor. I själva verket är det den lågt hängande frukten som betalar räkningarna. Det innebär att det ligger i designermärkenas intresse att säkerställa en god spridning av ”prisvärda” produkter som människor inte nödvändigtvis behöver vara snuskigt rika för att äga.

Visst, dessa plagg och accessoarer är fortfarande dyra, men de är tillgängliga i förhållande till designermärkenas allmänna produktion, och om du kommer att använda dem mycket kan kostnaden per klädesplagg bli högre.

Så vilka är dessa designerplagg på nybörjarnivå? Nedan tittar vi på några av de mest populära alternativen som gör att du kan köpa in dig i dina favoritmodevarumärken utan att göra dig själv bankrutt. Från dofter till telefonfodral, här är de saker du bör tänka på.

Plånböcker och korthållare

Tom Ford T-Line korthållare i läder med krokodileffekt
Tom Ford T-Line korthållare i läder med krokodileffekt

När det gäller kostnad per användning är plånböcker och korthållare några av de bästa accessoarerna du kan köpa. Det är inte ovanligt att man använder samma plånbok i upp till ett decennium, vilket med tanke på deras relativt låga pris (ja, även designerplånböcker) gör det lätt att motivera att man betalar för dem.

De flesta designermärken erbjuder en rad läderaccessoarer, vanligtvis mellan 100 och 400 pund. Och även om det kan verka mycket för en liten flik av kohud, när du tänker på att du kommer att använda den potentiellt varje dag i ett decennium, kostar det dig bara ~0,10 pence per dag, även om du går med det dyraste alternativet.

Parfymer

DIOR Sauvage Elixir
DIOR Sauvage Elixir

Parfymer och cologner är några av de mest lättillgängliga designerinköpen du kan göra. Varumärken som rutinmässigt säljer kostymer och rockar för flera tusenlappar säljer ofta sina dofter för 50-200 pund, vilket innebär att många människor har råd med en bit av kakan utan att helt spränga banken.

Vanliga butiker har ofta dofter från Dior, Chanel, Versace, Tom Ford och Giorgio Armani, vilket gör det realistiskt för i stort sett vem som helst att köpa en designerdoft. Med tanke på hur länge dofter håller när de används på rätt sätt är det dessutom lätt att motivera investeringen.

T-shirts

Palm Angels - Foggy - T-shirt i bomulls-jersey med logotryck
Palm Angels – Foggy – T-shirt i bomulls-jersey med logotryck

Vi är övertygade om att man ska få så mycket som möjligt för pengarna när det gäller kvalitet, vilket gör det svårt att motivera designer-T-shirts. Men om du verkligen vill visa din kärlek till ett visst märke är det förmodligen det mest effektiva sättet att ha deras namn på bröstet.

Tyvärr är designer-T-shirts inte särskilt prisvärda. Dessa plagg tillverkas ofta för väldigt lite pengar och säljs till slutkonsumenten med enorma påslag. Ändå prissätter varumärkena dem så att den genomsnittliga personen fortfarande kan ha råd med dem om de vill. Men vi pratar om upp till 500 pund för en bit bomull här. Om du verkligen vill ha en Gucci- eller LV-logotröja utan att betala fullt pris är det bäst att vänta tills förra säsongens plagg börjar säljas.

Bälten

Off-White Arrow 3,5 cm läderbälte
Off-White Arrow 3,5 cm läderbälte

Precis som de tidigare nämnda plånböckerna och korthållarna är bälten läderaccessoarer som håller länge och används flitigt. Detta gör dem lätta att motivera ur en utgiftssynpunkt – även de dyra designerna.

Märken som Burberry, Celine Homme, Gucci, Valentino och Versace gör alla kvalitetsläderbälten för mindre än 300 pund som kommer att hålla hela livet, förutsatt att de sköts väl och att du inte lägger på för många pund.

Kepsar och Mössor

Gucci basebollkeps i canvas med monogram
Gucci basebollkeps i canvas med monogram

Oavsett om det är en basebollkeps, en beanie, en bucket hat eller en traditionell fedora med brätte, så brukar designermössor vara mycket billigare än skräddarsydda kläder, skjortor och kappor.

Om du vill äga ett plagg från ett exklusivt märke men inte riktigt har råd med de dyrare plaggen är en hatt ett bra alternativ, eftersom det är något du kan bära till flera olika outfits.

Kolla in Guccis ikoniska kepsar med monogram, Pradas smygande svarta bucket hats och Brunello Cucinellis vackra kashmirmössor.

Halsdukar

Johnstons of Elgin Vändbar fransig randig halsduk i kashmir- och ullblandning
Johnstons of Elgin Vändbar fransig randig halsduk i kashmir- och ullblandning

En scarf är något relativt billigt som du kan bära till allt möjligt. Du kan till och med välja kashmir för att addera en liten touch av lyx till dina outfits för kallt väder.

Oavsett vad du väljer kommer en scarf troligtvis inte att kosta dig mer än några hundra pund, inte ens för en designer. Det gör den till ett smart köp om du letar efter ett prisvärt designerplagg som du kan använda så mycket som möjligt.

Telefonskal

Dolce & Gabbana Logo-präglad Iphone 14 Pro Fodral
Dolce & Gabbana Logo-präglad Iphone 14 Pro Fodral

Ett telefonskal kommer att utsättas för mycket. Förmodligen mycket mer än till och med en plånbok eller ett bälte. När du tänker på detta, och det faktum att även designade telefonskal vanligtvis inte kostar mer än 150-300 £, är detta förmodligen ett av de bästa high-end-köpen du kan göra för att få maximal valuta för pengarna.

Varumärken som Gucci, Off-White, Prada, Balenciaga och Burberry gör sina egna intressanta versioner av mobilskal, ofta med logotypdesign och ovanliga eller förstklassiga material.

Solglasögon

TOM FORD Eyewear Leon solglasögon i rostfritt stål med aviatorstil
TOM FORD Eyewear Leon solglasögon i rostfritt stål med aviatorstil

Oavsett om det gäller solglasögon eller glasögon är designermärkenas glasögon ofta prissatta mycket lägre än deras kläder. För mellan 150 och 400 pund kan du utrusta dig med ett par shades eller avancerade glasögon som du kan bära dagligen till vilken outfit som helst.

Att köpa ett par designerglasögon är inte ens dyrare än att köpa ett par av god kvalitet från ett specialiserat märke. Så om du är den typ av kille som föredrar sina Maison Margiela framför sina Moscot, kan detta vara rätt väg att gå.

Smycken

 LE GRAMME Silver ‘Le 9g’ Cable Bracelet
LE GRAMME Silver ‘Le 9g’ kabelarmband

När du tänker på smycken tänker du förmodligen på dyra smycken, men det är inte nödvändigtvis fallet när det gäller märken med hög modegrad. Visst, en diamantprydd Gucci-klocka kommer inte att vara lätt på kreditkortet, men de flesta designermärken gör ringar, halsband och armband som är mycket mer rimligt prissatta.

Tänk också på att du kan bära smycken varje dag till vilken outfit som helst, så blir köpet mycket mer försvarbart.

Måste Läsas

Liknande Artiklar

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here