Hur du kan förnya din personliga stil i 8 enkla steg

Fastnat i ett stilmässigt hjulspår? Vi förstår det. Att falla i fällan och bära samma oinspirerade outfits om och om igen är alltför lätt, särskilt när arbete och familjeåtaganden börjar äta upp ”din” tid.

Kanske har du låtit din garderob stagnera så länge att du inte vet var du ska börja. Eller så börjar du inse att inga av dina kläder egentligen passar dig särskilt bra. Oavsett vad som har orsakat det vet du att det är dags för en förändring, och vi finns här för att göra processen att återuppfinna din stil lite enklare.

Vi har sammanställt en lista med steg som kan hjälpa dig på vägen mot en mer stilfull version av dig själv, från fullskaliga rensningar av garderoben till att ta hjälp av en riktig barberare. Så luta dig tillbaka, börja scrolla och låt oss hjälpa dig att frigöra din sartoriala potential.

Rensa ut din garderob…

Rensa ut din garderob...

Först och främst: om dina nuvarande garderobsalternativ inte tjänar dig, gör dig av med dem. Det kan vara svårt att göra sig av med saker, men var brutal och plocka ut allt som du inte har använt det senaste året. På så sätt kan du sälja dina oönskade plagg på eBay eller Depop och tjäna lite pengar till nya kläder samtidigt som du rensar utrymme i processen.

Om du är osäker på vilka plagg du ska göra dig av med kan du börja med att hålla reda på vad du bär oftast. Du behöver inte skapa ett avancerat Excel-kalkylblad eller något (om du inte vill!). Börja bara vända dina galgar åt motsatt håll när du hänger upp saker som du har använt. Efter några månader kommer du bokstavligen att kunna se vad som har använts och vad som inte har använts.

Effektivisera sedan

Effektivisera sedan

Vi är stora förespråkare av konceptet med en kapselgarderob här på Livsstilsguiden. Om du inte känner till begreppet är det i princip ett noga utvalt urval av kläder som enkelt kan blandas och matchas för att täcka alla eventualiteter. Det inkluderar saker som en mångsidig kostym, massor av vanliga t-shirtar, en Oxford-skjorta eller två och en stor vinterjacka som passar till allt.

Detta tillvägagångssätt hjälper dig inte bara att rensa din garderob, det gör det också mycket enklare att sätta ihop outfits. Om du har ett urval av kläder som du vet fungerar bra ihop med varandra kommer du att kunna sätta ihop saker som ser bra ut utan att ens tänka på det.

Klä dig efter din kropp

Klä dig efter din kropp

Ett av de vanligaste sätten för killar att göra bort sig på stilavdelningen är att nöja sig med en dålig passform. Vi tror att detta till stor del beror på att folk inte förstår hur de ska klä sig för sin kroppstyp.

Att få detta rätt är en av de mest effektiva sakerna du kan göra för att få dig att se bättre ut. Det finns en mängd information där ute om detta ämne, men i korthet bör smala killar undvika allt för baggy eller överdimensionerat, större killar hålla sig borta från skinny fits och långa killar bör undvika allt för beskuret som kan tjäna till att förlänga deras lemmar ytterligare.

Använd färger som passar din hud

Använd färger som passar din hud

Ett expertknep som kan göra stor skillnad för hur du ser ut i dina kläder är att välja färger som passar din hudton. Om du någonsin har märkt att en viss färg inte ser bra ut på dig beror det förmodligen på att den inte passar din hudfärg.

Om du är blek kan ljusa pastellfärger få dig att se grå och urtvättad ut. Eller om du har mörk hy kan du känna dig vilsen i vissa jordnära nyanser. Använd kontraster till din fördel.

Bli vän med din lokala skräddare

Bli vän med din lokala skräddare

Återigen (och vi kan verkligen inte betona detta nog) är passformen avgörande. Du kan ha på dig världens dyraste märkeskläder, men om kläderna inte sitter rätt kommer de aldrig att se bra ut. Att köpa kläder i rätt storlek från början är naturligtvis alltid en bra idé, men om du verkligen vill få ordning på passformen i hela din garderob är det bästa sättet att hitta en skräddare som du kan lita på och låta honom eller henne hjälpa dig.

Att få några justeringar gjorda av ett proffs behöver inte kosta en förmögenhet, men det kommer att göra en enorm skillnad för hur du ser ut och känner dig. Varför inte testa dig fram genom att göra några små ändringar på ett par plagg och ta det därifrån?

Klassiker först, trender sedan

Klassiker först, trender sedan

Att klä sig i de senaste trenderna från topp till tå är det mest effektiva sättet att se till att din stil föråldras så snabbt och ograciöst som möjligt. Fokusera istället på klassiska, beprövade plagg med bevisad hållbarhet.

Använd dessa plagg för att lägga grunden för din stil, och blanda in mer trendiga plagg som tilltalar dig. På så sätt kan du hålla dig relevant utan att bli ett modeoffer.

Fokusera på fitness

Fokusera på fitness

Om du är bekväm i din hud, bra. Mer kraft till dig. Men om en del av anledningen till att du inte gillar vad du ser när du tittar dig i spegeln är på grund av vad som finns under kläderna ska du veta att du har makten att förändra det.

Anmäl dig till gymmet, ge dig ut på regelbundna löprundor eller öka bara ditt dagliga stegmål. Om du gör detta, och minskar din dagliga matkonsumtion för att sätta dig själv i ett kaloriunderskott, kommer du att gå ner i vikt. Det är bokstavligen så enkelt. Om du vill bygga muskler ska du äta massor av proteinrika livsmedel och lyfta vikter.

Det viktigaste är konsekvens. Så bli inte avskräckt om du inte ser de resultat du föreställde dig efter några veckor eller till och med månader. Det är ett maraton, inte en sprint.

Höj nivån på din grooming

Höj nivån på din grooming

Bortsett från kläder är ett annat sätt att förbättra ditt utseende i allmänhet att få ordning på din groomingrutin. Klipp naglarna, trimma kroppsbehåringen, återfukta huden och skulptera ansiktsbehåringen (men inte för mycket!).

Det är också värt att få en ordentlig trimning. Unna dig en klippning hos en riktig barberare och låt dem hjälpa dig att hitta en stil som passar din ansiktsform för att framhäva dina bästa drag.

Måste Läsas

Liknande Artiklar

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here